Tech recruitment opnieuw uitgevonden

Specialist in functies in industriële automatisering

De technologiesector is breed, van telecom tot quantum computing. Binnen dat hele brede werkveld richten wij ons primair op experts in industriële automatisering en embedded software: software developers, testers, architecten, data scientists. Maar ook functies die hiermee samenhangen zoals business developers, projectmanagers, sales managers, technisch inkopers en CTO’s.

Specialist in recruitment

De kandidaat treedt in dienst bij het zoekende bedrijf.

Niet anders, wel beter!

De juiste match

Additude onderscheidt zich van andere recruitment agencies, headhunters en werving- en selectiebureaus door zijn werkwijze. We focussen niet op kwantiteit, maar op kwaliteit. Recruitment is namelijk geen numbers game. Het is ook geen kwestie van ‘cv’s doorschuiven’. Recruitment is het vinden van de juiste persoon bij het juiste bedrijf.

We maken gebruik van een krachtig meetinstrument waarmee we iemands talenten en drijfveren inzichtelijk maken. Daardoor weten we wat voor soort baan het best bij iemands natuurlijke kracht past. Natuurlijk zijn competenties belangrijk, maar iemand moet ook binnen de bedrijfscultuur passen. Daarom gaan we diepgaand in gesprek met zowel het wervende bedrijf als de kandidaat. Alleen zo komt een juiste match tot stand.

Verlengstuk van uw eigen HR-afdeling

De HR-afdeling heeft vaak weinig kaas gegeten van industriële automatisering en de functies die in dit specifieke vakgebied worden gevraagd. Als er een vacature ontstaat, is het voor hen moeilijk om een juiste vacaturetekst op te stellen en te bepalen waar deze vacature het best kan worden geplaatst. Ze hebben al helemaal geen actueel netwerk, noch LinkedIn-contact met potentiële kandidaten. Additude heeft die kennis en de contacten wél. Wij fungeren als verlengstuk en sparring partner voor uw eigen HR-afdeling en kunnen voorzien in uw vraag naar tijdelijke en langdurige capaciteit.

Duidelijke deadlines

Wanneer wij een opdracht aannemen, dan spreken we duidelijke deadlines af: op datum X leveren we minimaal vijf CV’s aan voor een eerste scan. Op basis van de feedback verfijnen wij de zoekopdracht. Vervolgens vinden op datum Y gesprekken plaats met vijf kandidaten; op datum Z is er een tweede gespreksronde met twee of drie kandidaten. En tot slot volgt de belangrijkste deadline: de datum waarop het contract wordt getekend.

Betalen per stap in het proces

Veel recruiters werken op basis van no cure, no pay. Wij niet. Wij committeren ons aan een opdracht. Zodra wij de opdracht aannemen, sturen we onze eerste factuur. De tweede volgt nadat we kandidaten hebben geselecteerd voor een gesprek en de derde na afloop van het project. Waarom we direct al een factuur sturen? Omdat we alleen opdrachten aannemen waarvan we zeker weten dat we die kunnen vervullen. In die opdrachten investeren we veel tijd. Tijd die we ook kunnen vrijmaken als we weten dat de klant ons hiervoor betaalt.

Copyright 2019 Additude | All rights reserved

GDPR Toestemmingen

Bewerk uw toestemmingen of bekijk onze privacy policy.

Privacy policy