Nieuws

‘Met Additude Esprit vorm ik een tandem’

Alweer een kwart eeuw werkt Frank Nijsten in de IT. Hij is net terug uit Pittsburgh, waar hij een interessant project coördineert voor een slaapapneu-systeem van Philips. Frank studeerde telematica, de combinatie van informatica en telecommunicatie, aan de Utrechtse hogeschool en universiteit. Na een aantal vaste dienstverbanden startte hij als freelancer. In 2015 maakte hij de overstap naar Esprit, dat onlangs is samengegaan met Additude.

Additude Esprit is tech recruiter op het gebied van industriële automatisering en embedded software en onderdeel van ICT Group. Naast detachering heeft Additude Esprit ook een eigen pool van IT-consultants die voor externe opdrachtgevers werken. Frank is er daar een van. ‘Met CEO Marc Reijnen van Additude Esprit heb ik twintig jaar geleden intensief samengewerkt’, vertelt Frank. ‘We hebben altijd contact gehouden, dus toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging na mijn freelance bestaan, ben ik voor Esprit gaan werken. Marc had direct een supermooie opdracht voor me bij Philips in Drachten.’
Frank volgde het klassieke carrièrepad: van softwareontwikkelaar en softwarearchitect naar teamleider, projectleider en projectmanager. Sinds een jaar is hij programmanager. Al vanaf het begin van zijn carrière werkt Frank veel voor Philips. Hij deed en doet opdrachten voor verschillende divisies.

Voldoening

‘Bij Additude Esprit weten ze precies wie ze voor welke opdracht moeten hebben’, zegt Frank. ‘Ze kennen me door en door en voelen feilloos aan welke opdrachten bij mij passen. Elke intake bij een mogelijke opdrachtgever is meteen raak. Additude Esprit is voor mij de ideale werkgever. Er is veel vertrouwen over en weer, we hebben aan een half woord genoeg en ik krijg alle vrijheid. Wat me veel voldoening geeft en waar ik zelfs een beetje trots op ben, is dat alle producten waar ik in mijn carrière bij Additude Esprit aan werk, ook het levenslicht zien. Het eerste project voor Philips was de ontwikkeling van een connected robotstofzuiger, inclusief een app die het product op afstand aan kan sturen. Een complexe opdracht, aangezien de mechanica, electronica, embedded firmware én de iOS en Android app ontwikkeld moesten worden. Bovendien werkten we in een multicultureel en multidisiplinair team, met medewerkers in Bangalore-India, Taiwan, China en met diverse vestigingen van Philips.’
Een product moet ontwikkeld worden, daar krijgt Frank een budget voor en dan begint hij vanaf nul. Zo ook met het bekende Philips Wake-up Light, waar hij projectleider van was. ‘In Japan was deze wekker die zonsimulatie en geluid combineert binnen één uur compleet uitverkocht. Dat is geweldig om mee te maken’, aldus Frank. Momenteel werkt hij aan Telehealth Solutions voor mensen met slaapproblemen, een Software as a Service project.

Complexe spel

Als programmanager is Frank verantwoordelijk voor de integrale coördinatie van projecten, van a tot z. Alles komt hierbij samen: mechanica, elektronica, software, maar ook de gebruiksaanwijzing en verpakking. Juist dat complexe spel spreekt hem zo aan. ‘In mijn beginjaren werden alle software, electronica en andere componenten van Philips-producten in Nederland en België ontwikkeld’, legt hij uit. ‘Nu is dat enkel nog de proof of concept, de doorontwikkeling vindt elders in de wereld plaats. Dat maakt het carrièrepad van mijn jongere collega’s anders dan het mijne. Maar eigenlijk ben ik wel blij dat ik als softwareontwikkelaar begonnen ben. Daardoor ben ik me nog bewuster of wat ik vraag van de ontwikkelteams haalbaar is. Bovendien is het handig bij troubleshooting.’

Enorm naar mijn zin

In zijn werk heeft Frank vooral veel profijt van zijn communicatieve en sociale vaardigheden en financieel inzicht. ‘Je moet een team meekrijgen, zorgen voor teamspirit, maar ook je mannetje staan, bijvoorbeeld als een project dreigt uit te lopen.’
Dat Additude Esprit onderdeel is van ICT Group vindt Frank prettig. ‘Je kunt snel schakelen met medewerkers die ook bij onderdelen van ICT werkzaam zijn. En ik ga, als ik in het land ben, wel eens naar een event van ICT. Met Additude Esprit vorm ik een tandem. We trekken samen op. Heb je tegenwind, dan trap je samen wat harder, zodat je toch de finish haalt. Wat de toekomst betreft? Ik wil hier nog een hele poos zitten. Ik heb het immers enorm naar mijn zin.’

Download hier de blog!

Copyright 2021 Additude-Esprit | All rights reserved